top of page

Willem Van de Weerd

Willem Van de Weerd.jpeg

De muzikale leiding is sinds september 2023 in handen van Willem Van de Weerd.

Willem Van de Weerd behaalde aan de Koninklijke Muziekconservatoria van Gent en Antwerpen  Eerste Prijzen en Getuigschriften in verschillende disciplines, zowel instrumentale als theoretische. (Solfège, harmonie, contrapunt, muziekgeschiedenis, piano, orgel en koordirectie). Daartussen waren er ook de studies beiaard en campanologie aan de Koninklijke Beiaardschool Jef Denyn te Mechelen.

Zijn carrière begon hij als muziekpedagoog en organist, maar dit werd uitgebreid naar o.a. koordirectie. Willem Van de Weerd was dirigent van de “Zangfaculteit” van de Vrije Universiteit Brussel, gastdirigent bij het Oxford Bach Choir en hij begeleidde verschillende Vlaamse koren naar een hoger niveau wat resulteerde in heel wat concerten in binnen-en buitenland. Een greep:  Requiem van Mozart, Brahms en Fauré,missen van Haydn, psalmen van Mendelssohn, Gloria van Vivaldi,  Ceciliamis van Gounod, Petite Messe Solenelle van Rossini enz.

Vermeldenswaardig zijn ook de voordrachten omtrent klassieke muziek voor diverse vrijetijdsorganisaties.

Het lesgeven (muzikale opvoeding)  is na een mooie carrière, mogen weggevallen en is er nu veel tijd voor….het dirigeren, het orgel, de piano en de voordrachten.

Onze dirigent is organist-titularis van de Sint-Theresiakerk te Berchem (Karmelietenkerk), dirigent van het koor Mjoezik (Kontich) en bij occasionele gelegenheden gastorganist in  verschillende kerken (Sint-Katelijne-Waver, Mechelen, Antwerpen) en verzorgde jaren lang de orgelwandeling van de Orgelier. Samen met zijn echtgenote stichtte hij in Lier de Colibrantconcerten (kamermuziekconcerten) en de Bronzen Woensdagen (beiaardconcerten).

bottom of page